Ditte Julie

Ditte Julie Jensens liv tog en drejning, da hun sprang ud som selvstændig – et spring, der skulle lære hende, hvor vigtigt det er at stole på sig selv og mærke glæden i det, man laver.

Ditte Julie er TV-kok, kagebogsforfatter, foredragsholder, influencer og iværksætter. I 2015 blev hun landskendt, da hun medvirkede i ’Den store bagedyst’ og er lige nu aktuel i den nyeste sæson af ’Over Atlanten’.

Dit liv har taget en drejning fra at arbejde som advokatsekretær til i dag at være TV-kok, kagebogsforfatter, foredragsholder, influencer og iværksætter. Hvordan fik du modet til at tage springet?

- Jeg ved egentlig ikke, om jeg nogensinde fandt et mod, men jeg fandt en nødvendighed i, at jeg havde brug for at gøre noget, der gjorde mig glad.

"Jeg ved, hvem jeg er"

Har der indfundet sig en ro i dig, efter du er landet på din helt rette hylde?

- Da jeg sprang ud som selvstændig blev det hurtigt en succes, men jeg ramte også en mur, for jeg havde slet ikke forstået, hvad det egentlig var, jeg havde gang i. At sælge sig selv hele tiden, var sværere end som så, og jeg knækkede totalt sammen. Derfor opsøgte jeg hjælp hos en coach, jeg fik en mentor og fik rusket godt og grundigt op i krop og sind til bodysds. Derfra har det været en lang rejse til, hvor jeg er den dag i dag: Jeg ved, hvem jeg er, og at det jeg laver, gør mig glad. Det giver en indre ro.

Du har mange jern i ilden og er fyldt med gode ideer, senest dit nye online bageunivers ’Klub Ditte Julie’. Er det, når der ro i din tilværelse, eller når der er drøn på, at de gode ideer opstår?

- De bedste ideer opstår, når jeg tvinger mig selv til at komme ned i gear, fx ved at være i naturen, for så frigiver jeg energi og plads til, at nye tanker og ideer kan blomstre.


Du har været en skilsmisse igennem og også fundet ny kærlighed. Har du kunnet bevare en indre ro i de store begivenheder i livet?

- Lige præcis i forhold til det her emne har jeg haft rigtig svært ved at finde en indre ro. Da min skilsmisse pludselig blev en offentlig ting, der prydede flere forsider, begyndte folk at have holdninger til, hvad jeg burde og ikke burde gøre. Det resulterede i, at jeg hverken kunne finde ud af at være nogen eller noget. Så netop den begivenhed gav mig den største livslektie nogensinde: At det er utrolig vigtigt for mig at adskille mit private og offentlige liv, så jeg kan bevare en indre balance og mærke mig selv.