Bæredygtige smykker

Helhedsorienteret. Bæredygtig. Og samvittighedsfuld. Det er kerneværdier hos Ro Copenhagen. Vi driver en virksomhed baseret på sund, positiv etik. For os er det høj prioritet at beskytte den følsomme balance i naturen og værne om jordens naturlige skønhed. Vi viser vores respekt og taknemmelighed gennem en bæredygtig produktion. Vi udvikler løbende nye initiativer og arbejder hver dag på at gøre vores smykkeproduktion endnu mere ansvarsfuld. Vi er ikke perfekte, men vi uddanner os hele tiden. Lærer nye måder og metoder. Og vi bliver bedre og bedre.

Vores smykker er allerede skabt til at holde længe gennem tidløst design og i materialer af højeste kvalitet. Vi kender oprindelsen af vores materialer, og vi ved, hvordan de forarbejdes. Den viden gør det muligt for os at reducere eventuelle miljøpåvirkninger, hvor det er muligt.

Der er især fire områder, vi har fokus på: At det guld, vi primært bruger, er genbrug. At de smukke sten, vi vælger, er ubehandlede og fra ansvarlige leverandører. At vores emballager, materialer og kurérservices belaster miljøet mindst muligt.  Og ikke mindst, at vi hele tiden igangsætter nye initiativer, der skal gøre Ro Copenhagen endnu mere bæredygtig.

 

Bæredygtige materialer

Det bedste guld

Hos Ro Copenhagen bruger vi 18 kt. guld. Bæredygtigt og certificeret af RJC. 90 % af vores guld kommer fra en genanvendt kilde. Det er altså guld, der allerede er i cirkulation, og det minimerer behovet for minedrift. Guldet er markedets højeste kvalitet og holder derfor længere, så du kan få glæde af dine smykker i mange, mange år. Det er også bæredygtighed. 

Godkendte diamanter og ædelsten

Alle smykker fra Ro Copenhagen er sat med en lille, brillantslebet diamant. En diskret påmindelse om naturens mirakler. Vi vælger alene diamanter og ædelsten, der er af naturlig oprindelse og ubehandlede. De stammer fra ansvarlige kilder, der aldrig er involveret i konflikter og altid lever op til kravene i relevante FN-resolutioner. Alle stenene kommer naturligvis fra miner, der overholder de strengeste miljø- og menneskerettighedsstandarder. Faktisk går vi ud over de almindelige brancheforskrifter for at sikre, at vi kan stå inde for hver en sten, vi bruger i vores smykker. 

Strenge krav til materialer, emballage og kurerservice

Vi har skærpet kravene i 2020 til produktionen af smykkeæsker og trykte materialer. Fra 2021 vil vores emballager alene blive fremstillet af genbrugte og miljøvenlige materialer. Vores kataloger vil udkomme i et miljørigtigt, digitalt format. Og alle andre trykte materialer vil bære FSC-mærket, der garanterer miljømæssig ansvarlighed i forhold til det papir, vi bruger.

Og hvor det er muligt, sender vi smykkerne til vores kunder med CO2-neutrale kurerservice.

Transport af materialer fra leverandørerne eller af smykker til vores forhandlere sker i komposterbar cellulose poser og/eller oxo-biologiske nedbrydelige poser. Plastforbrug og affald har i mange år været et problem i smykkebranchen, så vi tager vores rolle i denne afgørende globale indsats for at fjerne unødvendigt affald meget alvorligt.

På vores egne kontorer stiller vi også generelt strenge miljøkrav og genbruger overalt, hvor vi kan. Alt tæller, når det gælder om at passe på vores jord.

Læs mere om vores guld og ædelstene her.