Rå Collection

De er lidt af en sjældenhed, og man skal lede langt og længe. Men de grå diamanter er det hele værd. De har en sjælden rå, feminine skønhed, der kommer indefra. Som for alvor bliver synlig under slibningerne. Særligt to slibemetoder fra renæssancen klæder de grå diamanter. Slibemetoder, som forvandler håndværk til kunst. Nogle slibes flade, så diamanternes diskrete skønhed står klart frem. Andre slibes i en spids pyramide, så lyset reflekterer de mange nuancer af grå. Begge slibninger får det bedste frem i de grå diamanter, og gør dem rå som var de uslebne.

Smykkerne i RÅ Collection er fremstillet i 18 kt. rødguld eller hvidguld og sat med grå diamanter og eventuelt brillantslebne diamanter samt en lille Ro signatur-diamant.

RÅ som en usleben diamant

To år. Så lang tid tog det at finde diamanten med den helt rigtige grå farve. Jeg så den første gang på et foto fra en udgravning. Den grå diamant sad i en smuk gammel ring. Den var næsten dækket af jord; havde været begravet siden renæssancen. Den var på en gang rå og diskret, men alligevel strålende. Jeg kunne ikke glemme den. Ville ikke slippe den. Så jeg gik i gang med at søge. Uden held. Blev ved med at søge. Jeg ville finde den helt rigtige grå farve. Og pludselig en dag var den der. Ikke for lys, ikke for mørk. Men præcis så smuk som det tidlige tusmørke, hvor lyset reflekterer flere rå nuancer af grå.

Helle Leiberg Nissen
Smykkedesigner og grundlægger af RO Copenhagen