Fjord & Bælt - Havets Juveler

Fjord & Bælt lægger hårdt ud efter corona-krisen med særudstilling om "Havets Juveler"

Fjord&Bælt Centret i Kerteminde åbner efter corona-lukningen med et brag af en særudstilling om havets juvelersmykker og skønheder.

Til den store særudstilling har 40 anerkendte smykkedesignere, guldsmede og sølvsmede skabt hver deres smykkekreation inspireret af havets mystik og med materialer, der stammer fra havet.

Tilsammen udgør de særudstillingen Havets Juveler, som kan opleves fra den 12. juni på Fjord&Bælt. Mennesket elsker at udsmykke sig og skabe smukke ting. Sådan har det været siden tidernes morgen. Og det har alle dage været det sjældne; det, der har den største værdi, der er allermest eftertragtet, når vi smykker os.

Særudstillingen har derfor et naturligt fokus på de materialer, som bliver allermest kostbare alene på grund af de langsommelige naturlige processer, der skaber dem. Det gælder for eksempel rav, perler og koral, der alle indgår i udstillingens smykker: Rav har været tusinder af år om at blive skabt. Perler og koral er sjældne materialer, der er tæt forbundet med de levende organismer, de stammer fra.

Kurator på udstillingen Nina Hald udtaler:
– Unikasmykker af denne slags ses sjældent i butik, så på Havets Juveler er der mulighed for at beundre det bedste, som danske kunsthåndværkere evner. Der er både smykker, der vil kunne bruges til hverdag og fest, men så sandelig også smykker, der næsten er umulige at bære. Guld- og sølvsmedene har frembragt alt fra diademer til vatpinde i guld pyntet med perler, koral og rav.

Direktør Mette Thybo Fjord&Bælt siger: – Vi arbejder konstant med nye måder at formidle om naturen på. Vores mission er at skabe forståelse for naturen, så vi alle kan blive bedre til at bevare den.
– Og særudstillingen Havets Juveler kan hjælpe os med at nå ud til nye målgrupper og fortælle om havet.

Særudstillingen appellerer ikke kun til kunstinteresserede og kvinder, men også børn og alle naturinteresserede vil blive begejstrede. Man fascineres simpelthen af de sprudlende kunstværker, hvor havets naturmaterialer glimter om kap med guldet, sølvet og diamanterne.
– Vi forventer stor interesse fra nær og fjern i de kommende mange måneder på Fjord&Bælt centret”, fastslår Mette Thybo.

Læs presse meddelelsen her: