Kun det bedste …

Smykkerne fra Ro Copenhagen er fremstillet i rødguld eller hvidguld, udelukkende i 18 karat. Vi vælger altid guld i fineste kvalitet, fordi det forlænger smykkets levetid og dermed din glæde. Det giver også de flotteste farver til smykkerne. Det får en helt særlig patina med tiden, som klæder smykkerne. Og så passer det til de særligt udvalgte og fint slebne diamanter og ædelsten, som smykkerne er designet med.
 

Det reneste guld

Karat er en enhed til angivelse af gulds renhed, også kaldet finholdighed. Det maksimale antal karat for guld er 24. Det er det rene pure guld, og det bruger man stort set aldrig i smykker, fordi det er for blødt og bøjer ud af form ved det mindste tryk. Derfor laves guldsmykker maksimalt med 75 procent indhold af guld – blandingen hedder 18 karat guld. Man kalder det også en legering, hvor guldet bliver blandet med et andet metal, som kan forbedre kvaliteten – for eksempel hårdheden. Forskellige legeringer kan også få guld til antage forskellige farver, for eksempel gulrødt og hvidt. Ro Copenhagens smykker i 18 karat rødguld består af 750 ‰ guld og 250 ‰ kobber. Og vores smykker i 18 karat hvidguld består af 750 ‰ guld og 250 ‰ palladium.

 

De ædleste sten

Ædelstene er naturens vidundere, skabt dybt under jordens overflade. Faktorer som kemi, trykforhold og temperatur er med til at bestemme stenenes forskellige arter, nuancer og kvaliteter. Bag hvert smykke i Ro Copenhagens kollektioner ligger en intens søgen efter de fineste sten i præcis den helt rigtige farve. Ædelstenes skønhed bliver for alvor synlig under slibningerne, hvor stenenes indre skønhed fremhæves med forskellige type slibninger.
 

De fineste diamanter

De strålende, lysende diamanter bliver skabt i mørket, 200 km under jorden. Her krystalliserer kulstofatomer sig og bliver til diamanter, under et stabilt, enormt tryk og høj, intens varme.
Diamanternes skabelse varer en evighed, og netop derfor er de meget værdifulde og sjældne. Men der er forskel på diamanter og de bliver værdisat på baggrund af de fire C’er: Carat/Vægt – Color/Farve – Clarity/Klarhed og Cut/Slibning.

Hos Ro Copenhagen bruger vi nogle af de fineste diamanter, som alle er nøje udvalgt (Top Wesselton-VS). Alle stenene i Ro Copenhagens smykker er af naturlig oprindelse, og diamanterne indkøbes konfliktfrit hos officielle forhandlere i overensstemmelse med FN’s resolutioner.