Kvalitet, holdbarhed og bæredygtige initiativer. Det er værdier, der kendetegner det, vi laver. De smykker, vi skaber. De materialer, vi vælger. Og de produktionssteder, vi bruger.

Da vi grundlagde Ro Copenhagen i 2015, valgte vi et navn, der forpligter. Der er ro i alt, hvad vi laver. Ro til at skabe kvalitet. Ro til at tænke vores handlinger igennem.

Vi vil gerne passe bedre på vores jord og bruger 100 % genbrugsguld i vores smykker, så vi kan være med til at minimere verdens minedrift. Vores samarbejdspartnere er aktivt valgt, fordi de har gode og sunde arbejdsforhold. De viser omtanke for det enkelte menneske, præcis som vi gør på Ro Copenhagens hovedkontor i Danmark. 


Ro, sundhed og omtanke. Det er værdier, der former os. Og gør os til dem, vi er. Vi arbejder aktivt med vores værdier dagligt. Åbent og transparent. Det, du ser, er det, du får. Målet er til alle tider, at vi kan se os selv i øjnene. Vi gør os umage og arbejder for at gøre det rigtige - men vi er ikke perfekte. Hver eneste dag bliver vi bedre.

Vi vægter bløde værdier højt og ønsker at skabe en arbejdsplads og et brand fyldt med gensidig respekt. Et sted, hvor man har lyst til at være. Et sted med godt sammenhold, hvor vi sammen dyrker vores fælles værdier. Vi arbejder efter FNs verdensmål. Blandt andet med ligestilling mellem kønnene. Vi er et hold, hvor alle er ligeværdige. Både kvinder og mænd. Hver enkelt med sine særlige kompetencer, der tilsammen bliver vores fælles styrke.


Vores visioner for en bæredygtig fremtid

Vi har defineret en række mål for en mere bæredygtig fremtid. Transparente, fælles mål, som vi vil arbejde på at opfylde senest i 2025.

  • 90-100 % af vores produktion skal være made to order.
  • Vi skal udveksle ideer og samarbejde med andre virksomheder, der også har en bæredygtig vision – for eksempel ved at benytte deres spild i vores produktion.
  • Vores danske hovedkontor skal være en grøn arbejdsplads, som kontinuerligt gøres bedre. Vi vil oprette en idebank til bæredygtige initiativer, hvor vi løbende får gode ideer fra alle vores medarbejdere.

Design når vi har noget på hjertet

Ro Copenhagen fremstiller tidløse, elegante og underspillede smykker. Designet med små finesser og fine detaljer i nøje afmålte doser. Bevidst har vi valgt kun at producere smykker i 18 kt. guld. Resultatet er smykker med en lang levetid og en længere livscyklus. Det er smykker, der kan bæres hele livet og aldrig forgår. Vi vil ikke være en del af et forbrugsræs. Vi designer i stedet efter devisen ”forbrug med omtanke”. Vi ønsker ikke at fremme mere forbrug, men derimod mere omtanke, når vi forbruger. Det betyder, at vi kun laver nye design og kollektioner, når vi har noget på hjertet. Hellere lidt, men godt. Vi har ingen krav om minimumsordre på vores design, og derfor har vi ikke nogen overproduktion. Ligesom vi aldrig holder udsalg, Black Friday, Cyber Monday eller lignende.


Vores materialer er naturligvis godkendte

Ro Copenhagens smykker er fremstillet af 18 kt. guld. Vores produktion er bæredygtig og certificeret af Responsible Jewellery Council. Det er 100% nikkelfri guld af højeste kvalitet. Det høje guldindhold i smykkerne, gør at de holder længere og skaber derfor glæde i mange, mange år. Det er også en slags bæredygtighed.

Alt det guld vi bruger, kommer fra en genanvendt kilde. Det er guld, der allerede er i cirkulation. Det minimerer behovet for mere minedrift.

Ro Copenhagen vælger alene diamanter og ædelsten af naturlig oprindelse. Altid ubehandlede. Og altid fra ansvarlige kilder, der ikke er involveret i konflikter, men som lever op til kravene i relevante FN-resolutioner. Alle stenene kommer fra miner, der overholder de strengeste miljø- og menneskerettighedsstandarder. Faktisk går vi ud over de almindelige brancheforskrifter for at sikre, at vi kan stå inde for hver eneste sten.



Co2 kompensation af transport

Fra 2021 bliver alle vores smykker sendt med kurertjenester, som tilbyder Co2 kompensation. Det gælder både forsendelser mellem vores hovedkontor og vores forhandlere, og forsendelser til vores webshopkunder. For at mindske antallet af unødvendige forsendelser har vi udviklet en udførlig størrelsesguide. Resultatet er målbart færre for returneringer.


Arbejdsforhold lokalt og globalt

Danmark

Ro Copenhagens hovedkontor ligger i Ishøj. Set udefra er det ikke noget særligt. Men indenfor er der et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Vores syn på arbejdsdagen er holistisk. Vi ser det hele menneske og arbejder under medbestemmelse med masser af god energi. Alle medarbejdere har hæve/sænkeborde, lysterapilamper, de bedste digitale værktøjer, pension og vores firmabil kører på el. Der er meditationspauser, fællesmorgenmad en gang om ugen og en julefrokost hvert år. Alt sammen gør det gode samarbejde hos Ro Copenhagen endnu bedre.

Thailand

Smykker fra Ro Copenhagen er håndlavede. Det fine arbejde udføres af vores dygtige guldsmede i Thailand. Det foregår på to ISO-certificerede værksteder. De er nøje udvalgt. Og samarbejdet er nært og godt. Det betyder blandt andet, at vi kan lave små bestillinger og dermed undgå overproduktion.

Værkstederne i Thailand ligger i et grønt område. Med haver, græsplæner, grønsagsbede og frugtplantager. I produktionen har alle medarbejderne adgang til aircondition og selvfølgelig masser af frisk luft. Ligesom værkstederne er godt oplyst gennem vinduerne. Værkstederne har gennemgået en omfattende sikkerhedsprocedure. Derfor er vi sikre på, at guldsmedene arbejder under de bedste forhold, vi kan give dem.

Alt spild og skrald sorteres og værkstederne samarbejder med BeingHumanity.earth om at blive en plastikfri arbejdsplads.

Lønnen er som minimum en mindsteløn. Derudover er der indlagt bonusser og betalt overarbejde, sundhedsforsikring og adgang til gratis kurser. Medarbejderne har ret til orlov i forbindelse med f.eks. graviditet og fødsel, sygdom eller videreuddannelse. Værkstederne tilbyder også gratis børnepasning til medarbejdernes børn og et årligt helbredstjek udført af eksternt sundhedspersonale.

Ny og bedre emballage 

Vi har i 2022 skiftet vores gamle emballage ud med en rigtig fin og mere bæredygtig løsning. Alt vores emballage er nu FSC-certificeret og produceret i økologisk bomuld. Det er et stort skridt i den rigtig retning. Vores største synd er det skum, som smykkeæskerne indeholder. Hvis du kender til en miljø-og klimavenlig løsning på dette hører vi meget gerne fra dig på info@rocopenhagen.com.

Vi bruger mindst muligt papir. Til gengæld er det cradle-to-cradle eller FSC-certificeret

Vores nye digitale kataloger har overtaget de printede B2C kataloger, men vi har stadig brug for lidt papir. Blandt andet til retursedler i vores webshop. Vi forsøger at bruge så lidt papir som muligt. Men det, vi bruger, er til gengæld printet på cradle-to-cradle eller FSC-mærket papir. Det betyder, at papirmaterialet enten er 100% genbrug eller kommer fra bæredygtigt skovbrug. Læs mere om cradle-to-cradle her og FSC-certificeringer her.




Smykkerne kan holde år efter år efter …

Vores smykker er brugsgenstande. De kan gives videre til næste generation. De skal blot passes og plejes rigtigt. Det kræver selv de bedste kvalitetsmaterialer. Derfor har vi lavet en grundig guide til den bedst mulige smykkepleje. Klik her for at se den.

En CO2-neutral webshop

Vores online shop udleder CO2, fordi der skal strøm til, at drive de servere der hoster den. Samtidig bruger vores besøgende strøm på deres skærme og det tæller med i vores samlede CO2-udledning. Derfor er vi med i et dansk initiativ der investerer i store, langtidsholdbare projekter der nedbringer CO2-udledningen.

Vi har taget et aktivt valg, om at bygge vores webshops på platformen Shopify, der også er CO2-neutral. De investerer årligt mindst 5 millioner dollars i teknologier og løsninger, som kan løse klimakrisen. Alt vores data i Shopify, samt vores domæner kører på 100% vedvarende energi.