Kvalitet, holdbarhed og bæredygtige initiativer. Det er værdier, der kendetegner det, vi laver. De smykker, vi skaber. De materialer, vi vælger. Og de produktionssteder, vi bruger.

Da vi grundlagde Ro Copenhagen i 2015, valgte vi et navn, der forpligter. Der er ro i alt, hvad vi laver. Ro til at skabe kvalitet. Ro til at tænke vores handlinger igennem.

Vi vil gerne passe bedre på vores jord og bruger mere end 80 % genbrugsguld i vores smykker, så vi kan være med til at minimere verdens minedrift. Vores samarbejdspartnere er aktivt valgt, fordi de har gode og sunde arbejdsforhold. De viser omtanke for det enkelte menneske, præcis som vi gør på Ro Copenhagens hovedkontor i Danmark.

Ro, sundhed og omtanke. Det er værdier, der former os. Og gør os til dem, vi er. Vi arbejder aktivt med vores værdier dagligt. Åbent og transparent. Det, du ser, er det, du får. Målet er til alle tider, at vi kan se os selv i øjnene. Vi gør os umage og arbejder for at gøre det rigtige - men vi er ikke perfekte. Hver eneste dag bliver vi bedre.

Vi vægter bløde værdier højt og ønsker at skabe en arbejdsplads og et brand fyldt med gensidig respekt. Et sted, hvor man har lyst til at være. Et sted med godt sammenhold, hvor vi sammen dyrker vores fælles værdier. Vi arbejder efter FNs verdensmål. Blandt andet med ligestilling mellem kønnene. Vi er et hold, hvor alle er ligeværdige. Både kvinder og mænd. Hver enkelt med sine særlige kompetencer, der tilsammen bliver vores fælles styrke.

Vores visioner for en bæredygtig fremtid

Vi har defineret en række mål for en mere bæredygtig fremtid. Transparente, fælles mål, som vi vil arbejde på at opfylde senest i 2025.

  • Alle vores smykker skal være fremstillet af 100 % genanvendeligt guld.
  • 90-100 % af vores produktion skal være made to order.
  • Vi skal udveksle ideer og samarbejde med andre virksomheder, der også har en bæredygtig vision – for eksempel ved at benytte deres spild i vores produktion.
  • Vores danske hovedkontor skal være en grøn arbejdsplads, som kontinuerligt gøres bedre. Vi vil oprette en idebank til bæredygtige initiativer, hvor vi løbende får gode ideer fra alle vores medarbejdere.

Design når vi har noget på hjertet

Ro Copenhagen fremstiller tidløse, elegante og underspillede smykker. Designet med små finesser og fine detaljer i nøje afmålte doser. Bevidst har vi valgt kun at producere smykker i 18 kt. guld. Resultatet er smykker med en lang levetid og en længere livscyklus. Det er smykker, der kan bæres hele livet og aldrig forgår. Vi vil ikke være en del af et forbrugsræs. Vi designer i stedet efter devisen ”forbrug med omtanke”. Vi ønsker ikke at fremme mere forbrug, men derimod mere omtanke, når vi forbruger. Det betyder, at vi kun laver nye design og kollektioner, når vi har noget på hjertet. Hellere lidt, men godt. Vi har ingen krav om minimumsordre på vores design, og derfor har vi ikke nogen overproduktion. Ligesom vi aldrig holder udsalg, Black Friday, Cyber Monday eller lignende.

Vores materialer er naturligvis godkendte

Ro Copenhagens smykker er fremstillet af 18 kt. guld. Bæredygtigt og certificeret af Responsible Jewellery Council. Det er 100% nikkelfri guld af højeste kvalitet. Det høje guldindhold i smykkerne, gør at de holder længere og skaber derfor glæde i mange, mange år. Det er også en slags bæredygtighed.

Meget af det guld vi bruger, kommer fra en genanvendt kilde. Det er guld, der allerede er i cirkulation. Det minimerer behovet for mere minedrift.

Målet for Ro Copenhagen er 100% genbrugsguld. Det mål skal vi nå inden slutningen af 2025.

Ro Copenhagen vælger alene diamanter og ædelsten af naturlig oprindelse. Altid ubehandlede. Og altid fra ansvarlige kilder, der ikke er involveret i konflikter, men som lever op til kravene i relevante FN-resolutioner. Alle stenene kommer fra miner, der overholder de strengeste miljø- og menneskerettighedsstandarder. Faktisk går vi ud over de almindelige brancheforskrifter for at sikre, at vi kan stå inde for hver eneste sten.

Co2 kompensation af transport

Fra 2021 bliver alle vores smykker sendt med kurertjenester, som tilbyder Co2 kompensation. Det gælder både forsendelser mellem vores hovedkontor og vores forhandlere, og forsendelser til vores webshopkunder. For at mindske antallet af unødvendige forsendelser har vi udviklet en udførlig størrelsesguide. Resultatet er målbart færre for returneringer.

Arbejdsforhold lokalt og globalt

Danmark

Ro Copenhagens hovedkontor ligger i Ishøj. Set udefra er det ikke noget særligt. Men indenfor er der et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Vores syn på arbejdsdagen er holistisk. Vi ser det hele menneske og arbejder under medbestemmelse med masser af god energi. Alle medarbejdere har hæve/sænkeborde, lysterapilamper, de bedste digitale værktøjer, gratis frokostordning, pension og vores firmabil kører på el. Der er fællesmorgenmad og yoga en gang om ugen og en julefrokost hvert år. Alt sammen gør det gode samarbejde hos Ro Copenhagen endnu bedre.

Thailand

Smykker fra Ro Copenhagen er håndlavede. Det fine arbejde udføres af vores dygtige guldsmede i Thailand. Det foregår på to ISO-certificerede værksteder. De er nøje udvalgt. Og samarbejdet er nært og godt. Det betyder blandt andet, at vi kan lave små bestillinger og dermed undgå overproduktion.

Værkstederne i Thailand ligger i et grønt område. Med haver, græsplæner, grønsagsbede og frugtplantager. I produktionen har alle medarbejderne adgang til aircondition og selvfølgelig masser af frisk luft. Ligesom værkstederne er godt oplyst gennem vinduerne. Værkstederne har gennemgået en omfattende sikkerhedsprocedure. Derfor er vi sikre på, at guldsmedene arbejder under de bedste forhold, vi kan give dem.

Alt spild og skrald sorteres og værkstederne samarbejder med BeingHumanity.earth om at blive en plastikfri arbejdsplads.

Lønnen er som minimum en mindsteløn. Derudover er der indlagt bonusser og betalt overarbejde, sundhedsforsikring og adgang til gratis kurser. Medarbejderne har ret til orlov i forbindelse med f.eks. graviditet og fødsel, sygdom eller videreuddannelse. Værkstederne tilbyder også gratis børnepasning til medarbejdernes børn og et årligt helbredstjek udført af eksternt sundhedspersonale.

Ny og bedre emballage er på vej

Vi er næsten i mål med en ny emballage til smykkerne. En rigtig fin og mere bæredygtig løsning. Lige nu er vores største synd det skum, som smykkeæskerne indeholder. Men det er ikke bæredygtigt at smide emballage ud. Derfor vil den nye emballage først blive implementeret, når lageret er tomt. Der sker om ganske kort tid …

Vi bruger mindst muligt papir. Til gengæld er det FSC-certificeret

Vores nye digitale kataloger har overtaget de printede B2C kataloger, men vi har stadig brug for lidt papir. Blandt andet til retursedler i vores webshop. Vi bruger så lidt papir som muligt. Men det, vi bruger, er til gengæld printet på FSC-mærket papir. Det betyder, at materialerne til papiret kommer fra bæredygtigt skovbrug. Læs mere om FSC-certificeringer her.

Smykkerne kan holde år efter år efter …

Vores smykker er brugsgenstande. De kan gives videre til næste generation. De skal blot passes og plejes rigtigt. Det kræver selv de bedste kvalitetsmaterialer. Derfor har vi lavet en grundig guide til den bedst mulige smykkepleje. Klik her for at se den.

Alting går i ring – heldigvis

Smykker fra Ro Copenhagen er tidløse, og materialerne kan holde hele livet. Fordi de er lavet af det fineste ædle metal. 18 kt. guld, som består af 75 % renguld plus 25 % legeringsmetaller, som blandt andet forbedrer guldets hårdhed. Ædle metaller forgår aldrig. Derfor kan det bruges igen og igen. Ingen spild, men 100 % genbrug. Fordi livet er omskifteligt. Og det er prioriteringer også. Derfor vil vi gerne kunne tilbyde vores kunder, at vi køber deres Ro Copenhagen smykke tilbage indenfor 24 måneder, så vi kan genbruge materialerne og glæde en anden. Vi arbejder på sagen …