Christina Taabbel Bækgaard: Investér i dig selv

Vi lever i en verden fuld af information. De fleste af døgnets timer bliver vi – om vi vil det eller ej – påvirket af verden omkring os. Hos Ro Copenhagen er vi nysgerrige på, hvordan vi formår at holde fast i os selv og vores indre ro. Derfor har vi startet en samtale med klarsynsterapeut og spirituel underviser, Christina Taabbel Bækgaard, der siden 2007 har arbejdet med udvikling af mennesker. Hvordan lærer vi os selv bedre at kende, og hvordan kan vi udvikle os fra Good til Great? Læs med og lær, hvordan du investerer i dig selv gennem spiritualitet.

"Gennem årerne har jeg lært, at min intuition har styr på det"

Spiritualitet er meget individuelt. For nogen er det velkendt og trygt, og for andre kan det være enormt ukonkret at forholde sig til. For mig er spiritualitet en naturlig del af min hverdag og mit professionelle arbejde.

 Kort fortalt handler spiritualitet om at se livet som en treenighed, der består af vores krop, vores sind og vores sjæl. Sindet er vores rationelle mindset og rummer alle vores tanker og overbevisninger. Sjælen er vores indre intuition. Jeg kalder det ofte for vores indre GPS. Dét at tage spiritualiteten til dig betyder, at du virkelig anerkender din sjæls visdom. I min verden bør vi ikke bare lytte til sindets tanker, for de er ikke altid sandrolige. Vi bør derimod lære at tappe ind i det spirituelle og opdage, at vores sjæl besidder stor visdom.

 Måden, hvorpå sjælen kommunikerer, via intuitionen, er ved at opfange energi og tolke på det. Så at leve spirituelt betyder i praksis, at jeg ikke kun følger mit rationelle sind, men også lytter til min intuition. Gennem årerne har jeg lært, at min intuition har styr på det, hvis jeg har tillid til den.

"At gå fra frygt til tillid er en gamechanger!"

Det handler også om, at man ikke lader frygten styre, men derimod har tillid til livet. Tillid er en væsentlig faktor for at kunne lære at leve intuitivt - altså at lytte til, hvad der er DIN vej. Dét at gå fra frygt til tillid er en gamechanger! Det er en forandring, der ændrer mennesker fuldstændig. Når du lever i tillid til, at du er her af en grund og du gør det bedste du kan, gør du plads til din intuition.

I mit arbejde som spirituel underviser og klarsynsterapeut, bruger jeg min intuition ved at opfange menneskers energi. Det er min ”genizone”. For nogen lyder det måske mærkeligt, men jeg er helt i ro med det fordi jeg ved, at det er min vej. Følelsen af at gøre lige præcis det, der føles rigtig for en selv, er enormt stærkt. Jeg kunne ikke drømme om, ikke at bruge min spiritualitet i mit arbejde. Ved at lytte til min intuition, opnår jeg en kæmpe ro.

"Vi knokler afsted, og jo mere vi knokler, des bedre tror vi det er"

Autopiloten er skabt af normer i samfundet og hvordan vi tror livet det skal være. Mange af os lever på autopilot, fordi vi har lært os selv at have travlt. På meget komprimeret tid skal vi have en uddannelse, et godt job og stifte familie. Vi knokler afsted, og jo mere vi knokler, des bedre tror vi det er.

Du kender det måske selv… Følelsen af at være i et hamsterhjul og egentlig bare følge strømmen. For at skabe en mere rolig livsstil, kræver det, at du tør følge din intuition. Droppe autopiloten og have mod til at handle ud fra dine egne behov. Vores intuition agerer meget forskelligt, så der er ikke én opskrift. Jo mere du lærer dig selv at kende, des mere kan du hoppe af autopiloten. Allervigtigst, så handler det om din bevidsthed omkring, hvordan du forvalter dine egne unikke ressourcer. I at lære dig selv at kende, ligger den største frihed og hermed den største ro. 

"Intuitionen fortæller dig ikke altid det, du har lyst til at høre"

Hvis du lytter godt efter, kan du allerede mærke din intuition i det daglige, men det er faktisk de færreste, der tør handle på den og gøre det, der skal gøres. Intuitionen fortæller dig ikke altid det, du har lyst til at høre. Den siger derimod det, der virkelig trækker dig ud af din comfortzone. For at udvikle dig fra good til great, kræver det at du tør gå væk fra det du er vokset fra - slippe dét job, dét hus eller dén relation du er vokset fra. Det er her udfordringer kommer, fordi vi går i diskussion med vores intuition. Når vores intuition siger ”sig dit job op” eller ”flyt fra huset” så går vores rationelle mindset ind og siger ”nej det kan jeg ikke” eller ”det har jeg ikke råd til”.

 Vi tør ofte ikke slippe det vi har, fordi vi er utrygge ved at træde ud i det uvisse. Jeg siger altid, at hvis du vil gå fra good til great, og virkelig træde ud i verden som DIG, så er første skridt at turde træde ud af din comfortzone og slippe det du er vokset fra.

 Det er mange, der ender med at blive alt for længe i noget de er vokset fra. Når vi ikke udvikler os, så afvikler vi os. Vi bliver triste og mellemfornøjet. Når du derimod går fra good til great, venter der en helt særlig ro - for der ved du hvem du er.

"Vi har en tendens til at tro, at vi skal alting selv, men vi har brug for hjælp"

Jeg anbefaler altid, at du får en mentor, der kan guide dig til at lære dig selv at kende. Vi har en tendens til at tro, at vi skal alting selv, men vi har brug for hjælp. Skal vi have pudset tænder, går vi til tandlægen. Skal vi have lavet regnskab, går vi til revisoren. Hvis vi skal lære os selv at kende, skal vi også gå til professionelle mennesker, der faktisk er trænet i at udvikle mennesker.

Hvis jeg skal give dig et konkret værktøj som du kan bruge lige nu, så er naturen et fantastisk redskab. Skab tid til at gå ud i naturen og vær sammen med dig selv. Træk den friske luft ind og mærk dig selv. Lyt, se og sans. Bare dét at tage beslutningen om at skabe en halv times ro, hver dag, kan gøre en kæmpe forskel. Sæt en halv time af til dig selv i kalenderen - et stærkt commitment og en villighed til at udvikle dig selv til dit næste niveau. For det er på dit næste niveau, at du virkelig kan blive great.

Vil du vide mere om, hvordan du udvikler dig selv gennem spiritualitet? Så kan du læse meget mere om Christina Taabbel Bækgaard her.

Christina Taabbel Bækgaard