Diamantguide

Alle diamanter i Ro Copenhagens smykker er af naturlig oprindelse. De strålende, lysende sten bliver skabt i mørket 2 km under jorden. Her krystalliserer kulstofatomer og bliver til diamanter under et stabilt højt tryk og intens varme.


Der er stor forskel på diamanter. Skabelsen varer en evighed, og netop derfor er diamanterne meget værdifulde og sjældne. Hos Ro Copenhagen bruger vi nogle af de fineste diamanter, som alle er nøje udvalgte af certificerede gemmologer. De bliver værdisat på baggrund af de fire C’er: carat, color, clarity og cut.


Carat
Carat refererer til en diamants størrelse og vægt. En carat svarer til 0,2 gram. Store diamanter er sjældne og har derfor også en højere værdi end mindre diamanter. Det betyder, at selvom flere små diamanter giver det samme antal carat som en stor diamant, vil den store diamant blive værdisat højere.

Hos Ro Copenhagen har vi både armbånd, øreringe og vedhæng som er sat med flere diamanter. Når vi i produktbeskrivelsen angiver antal carat, henviser vi til den totale vægt af alle sten indenfor den samme kategori.

Colour
Hvide diamanter klassificeres efter deres farveløshed på GIA (Gemological Institute of America) skalaen fra D til Z. Diamanter med klassificeringen D kaldes River diamanter og er 100% farveløse. I den anden ende af skalaen er Z diamanter, som har et tydeligt gulligt skær.

Alle hvide diamanter fra Ro Copenhagen er klassificeret som F eller G på skalaen. Det er diamanter som er ’fine white’, også kaldet Top Wesselton. Top Wesselton diamanter er tæt på farveløse og derfor kan det være svært at se forskel på dem og River diamanter. Især hvis diamanten er sat i et smykke og dermed reflekterer metallet.

Clarity
Under skabelsesprocessen får de fleste diamanter små fejl eller særlige kendetegn, for eksempel spor fra mineraler. Kun meget få diamanter er perfekte, og hver enkel er helt unik. Man kalder de særlige kendetegn for inklusioner. Antal inklusioner, deres type, størrelse og placering bruges til at graduere diamanter på en klarhedsskala.

Cut
Slibningen af en diamant er den eneste de 4 C’er, som er menneskeskabt. Det er først under denne proces, at diamanternes funklende refleksion af lys kommer til udtryk. Når en slibning skal klassificeres, tages der højde for diamantens proportioner, symmetri og polering.

Mange af Ro Copenhagens diamanter er brillantslebne, fordi denne type slibning reflekterer lyset på smukkeste vis. En brillantsleben diamant har 33 facetter på overdelen og 24 facetter på underdelen.


Alle diamanter fra Ro Copenhagen indkøbes konfliktfrit hos officielle forhandlere i overensstemmelse med FNs resolutioner. Læs mere om vores vision for en bæredygtig fremtid her.