Fattima Loreen: Om ansigtslæsning

Mød ansigtslæser Fattima Loreen. Lige siden Fattima var barn, har hun vidst, at hun havde en ældgammel kraft i sig, som var her for at tjene mennesker og afdække deres sande essens. Fattima har en uddannelse i kinesisk akupunktur bag sig, og derudover er hun Master Facereader uddannet af Lillian Bridges. Til dagligt driver hun en holistisk praksis, hvor hun coacher sine klienter til at leve et liv i overensstemmelse med sit sande jeg.

Læs med og bliv klogere på, hvordan ansigtslæsning kan bruges som et værktøj til at komme nærmere din indre ro og dit fulde potentiale.

Hvad er ansigtslæsning og hvor stammer det fra?

Ansigtslæsning er også kendt som kinesisk facereading. Det startede for mange år siden i Kina, hvor Kejseren lod sine smukke konkubiner behandles af kinesiske læger. Konkubinerne modtog mange kosmetiske akupunkturbehandlinger for at bevare deres vitalitet og skønhed. Dengang måtte lægerne ikke klæde tøjet af konkubinerne, når de skulle undersøge deres helbred. I stedet for, lærte de at se på ansigtet for at diagnosticere og lede efter symptomer på sygdom.

Lægerne havde nogle dukker som konkubinerne kunne pege på, hvor de havde ondt. På den måde lærte lægerne at genkende ansigtsudtryk, når kvinderne pegede bestemte steder på dukken. Efterhånden som teknikkerne blev mere og mere forfinet, blev det almindeligt at læse i ansigtet, og den bredere befolkning i Kina begyndte at bruge det til sundhed, forretning, coaching og åndelig vejledning.

Den anerkendte amerikanske psykolog Paul Ekman, som sammen med Dalai Lama skrev bogen ”Emotional Awareness: Overcoming the obstacles to psychological balance and compassion”, opfandt begrebet facial emotion analysis. Ekman bruger blandt andet disse teknikker til at undervise sikkerhedspersonale i lufthavne i at blive bedre til at opdage potentielle trusler. Han skrev også Tim Roth’s karakter til den Amerikanske TV-serie ”Lie to Me”, og det var ved hjælp af samme principper, at Pixar Animation Studios udviklede tegneseriefigurernes ansigtskarakteristika i ”Inside Out”.

 

Hvad kan man bruge ansigtslæsning til som privatperson?

Ansigtslæsning kan bruges som et coachingværktøj til at komme nærmere dit sande jeg og finde din passion. Alle mennesker har forskellige talenter, og via ansigtslæsning kan man arbejde med, hvordan du kan bruge dig selv og dine egenskaber bedst.

Når vi lærer at bruge vores talenter i overensstemmelse med den vi er, så er min overbevisning, at vi stråler mere ud i verden. Vi kender nok alle den der person, der hviler i sig selv, hvor vi tænker "Wow du er virkelig god til at være dig selv". Pointen er, at hvis vi følger vores indre stemme, og gør hvad vi er bedst til, så er det netop lige hér vi bliver set og anerkendt for den vi er.

 

Hvordan vil du definere det fulde potentiale?

For mig opstår det fulde potentiale, når vi begynder at forstå, hvem vi er og, hvordan vi kan bruge os selv bedst. Når vi har skabt denne bevidsthed omkring vores sande jeg, kan vi begynde at udtrykke det i den ydre verden, og inspirere andre mennesker.

Ansigtslæsning handler på mange måder om indsigt, og om at blive bedre til at være sig selv. Målet er ikke kun at finde sine talenter, men også at mærke en ægte glæde og indre ro ved at være lige præcis den man er.

Ansigtslæsning er også et godt værktøj til at arbejde med gamle blokeringer. Nogen af os har måske traumer fra barndommen, som vi hænger fast i. Vi må derfor spørge os selv: Hvad er det, der blokerer mig for at gøre det jeg er bedst til? Det kan være en overbevisning du har om dig selv, der blokerer dig ubevidst, og faktisk holder dig tilbage for at udleve dit fulde potentiale. 

Som ansigtslæser går jeg ind og kigger på konkrete forhindringer, og hjælper dig med at forstå, hvordan du kan dykke ned i dem og fiske dine potentialer frem. Det er det jeg kalder alkymi, fordi vi kigger på smerten, og henter noget positivt frem i den. Alle de steder vi har blokeringer, gemmer der sig en masse potentialer, og det er her det begynder at give mening og blive fedt at arbejde med!

Det er i høj grad det positive aspekt ved ansigtslæsning, der betager mig i mit arbejde. Fokus ved en ansigtslæsning er aldrig at fortælle dig det, du er dårlig til, men derimod, at blive klogere på, hvad DU er god til og bør bruge din energi på. Ansigtslæsning er en opløftende måde at arbejde med sig selv på og jeg oplever, at mine klienter bliver enormt glade og føler sig værdifulde når de går herfra. Det skaber et gå-på-mod og en indre power til at gå livet i møde i overensstemmelse med ens sande jeg.

 

Hvordan foregår en ansigtslæsning helt konkret?

Vi sidder på en stol overfor hinanden, akkurat ligesom hvis du er til terapeut eller psykolog. Jeg starter altid med at tune ind på, hvad min klient har mest behov for. Enten starter jeg med en lille meditation for lige at lande i rummet. Andre gange starter jeg med en samtale stille og roligt. Mine klienters udgangspunkt er sjældent ens, og det er derfor meget forskelligt, hvordan samtalen udfolder sig.

Jeg observerer hele tiden ansigtet mens vi taler. Jeg kigger på ansigtsform, ansigtstræk og linjerne i ansigtet. Ja, faktisk alt lige fra tænder til knogler. Alle disse ting fortæller til sammen noget specifikt om dig som menneske. Ansigtet bliver på den måde hele udgangspunket for at møde dig selv og dine talenter på ny.

 

Hvad er indre ro for dig, og hvordan skaber du den i dit liv?

Jeg har mange ritualer og hvis man observerede mig i min hverdag, så tror jeg måske nogen vil tænke, at jeg er en smule skør, hihi. Jeg holder fast i mine ritualer og praktiserer dem for at bevare roen i min travle hverdag og skabe grounding i mig selv.

Jeg har særligt to ritualer, som er helt afgørende for mig og min indre ro:

1) Min meditation

Jeg mediterer hver morgen klokken 7.00 og hver aften kl.22.00. Det er min faste rutine og jeg gør det også i ferier. Det er vigtigt for mig aldrig at være rigid i den måde jeg lever på, og derfor vil der selvfølgelig være nogle undtagelser. Jeg holder dog virkelig meget af min meditation, og derfor er det også en høj prioritering for mig.

Mine meditationer er baseret på kinesisk tradition. Det er primært kropslige meditationer, som er meget healende for mig, og som jeg bruger til at balancere sindet, sjælet og kroppen. Meditation er det jeg kalder bevidsthedstræning. Det er en måde at blive bevidst omkring, hvad der foregår inde i kroppen. Hvis du ikke har prøvet meditation før, så er dit åndedræt et godt sted at begynde. Mærk luften, der bevæger sig roligt ind og ud af kroppen, og skab tryghed indefra. Vi bliver dagligt udsat for mange ydre indtryk, og min erfaring er, at det er nemmere at stå stærkt i sig selv, når man husker at mærke sig selv indefra.

 

2) At stoppe op og skab et rum i nuet.

Det andet ritual som jeg også er meget glad for at have med mig, handler om at skabe et rum for mig selv i nuet . Hvordan gør man så det, tænker du måske?

Det er faktisk ret simpelt. Det handler om, at du aktivt vænner dig til at stoppe op, træde ud af dit hamsterjul og tage et par dybe indåndinger med dig selv. Det kan være mens du venter på bussen, når du står i kø i supermarkedet eller når du skynder dig ud ad døren om morgenen.

Det her med lige at stoppe op og være i sit eget nærvær, er noget mange af os glemmer, men som faktisk er en utrolig simpel vane at implementere i sit liv. Jeg har selv en travl hverdag, og selvom jeg elsker mit arbejde, så er det helt afgørende for mig at skabe forbindelse til mig selv i løbet af dagen. Jeg ser kontakten til min egen sjæl som en slags chauffør i mit liv. Det den, der fortæller mig, hvor jeg skal hen, og derfor er det også rigtig vigtigt for mig at mærke den hver dag. Forbindelsen til min egen mavefornemmelse er den, der gør, at jeg er mig, og tydeligt kan mærke, hvad jeg skal sige ja til og hvad jeg skal sige nej til.

Hvis du er interesseret i at vide mere om ansigtslæsning, og hvordan du kan blive bedre til at leve i overensstemmelse med dit sande jeg, kan du tjekke Fattimas univers og bog ud her: https://www.fattimaloreen.com/