Rodchakra

Fordybelse. Grounding. Overlevelse.

Symbol: Rød lotusblomst med 4 kronblade. Firkanten i midten repræsenterer jorden.

Rodchakraet er det første chakra. På sanskrit hedder det Muladhara og betyder ”roden”. Det findes nederst i rygsøjlen ved halebenet og forbindes med jordforbindelse, overlevelse, fordybelse og den fysiske krop. Rodchakraet er nær knyttet til vores mest basale behov, og rummer evnen til at manifestere vores drømme, og idéer. Hvis kroppens basale behov ikke dækkes, kommer rodchakraet ud af balance.

Et harmonisk og afbalanceret rodchakra giver følelsen af grounding, at være tilpas i egen krop, at have fysisk energi og et godt helbred.

Et underudviklet rodchakra kan give følelsen af manglende grounding, svækket selvtillid og mindre viljestyrke. Et underudviklet rodchakra er desuden forbundet med lav energi, fysisk svaghed eller problemer med fødder, ben, knæ eller fordøjelse.

Et overudviklet rodchakra kan give følelsen af ængstelighed, en tendens til at samle til bunke og følelsesmæssig sårbarhed over for det spontane eller en oplevelse af stivhed i kroppen.

Skab balance i dit rodchakra: Brug meditation som et selvkærligt redskab til at opnå jordforbindelse og skabe glæde.

Ædelsten, der understøtter dit rodchakra: Røgkvarts. Rød granat. Rhodonit. RubinSort Turmalin. Grå Agat. Rosakvarts. Tigerøje. Rød Jaspis. Blodsten.