Harachakra

Nydelse. Livsglæde. Kreativitet. Bevægelse. Seksualitet.

Symbol: Orange lotusblomst med 6 kronblade. Halvmånen i midten repræsenterer månen, som har betydning for vandets strømninger i naturen og dermed også i kroppen.

Sacralchakraet er det andet chakra. På sanskrit hedder det Svadhisthana og betyder ”ens egen bolig”. Det findes nederst i maven og ryggen og forbindes med nydelse, livsglæde, kreativitet, bevægelse og seksualitet. Sacralchakraet er nært knyttet til velvære og nydelse og regulerer den kvindelige cyklus gennem livet.      

Et harmonisk og afbalanceret sacralchakra giver livsglæde, indre vitalitet, velfungerende seksualitet og følelsen af tillid til andre.

Et underudviklet sacralchakra kan give en form for følelsesløshed, manglende appetit eller seksuel lyst, frygt for forandringer og følelsen af skyld.

Et overudviklet sacralchakra kan opleves som en følelsesmæssig rutsjebane, blokeret kreativitet, en følelse af afhængighed eller direkte problemer med bækkenet.

Skab balance i dit sacralchakra: Grin og vær glad. Latter er en stærk livskraft, der nærer følelsen af velvære og giver ny energi.

Ædelsten, der understøtter dit sacralchakra: Blush månesten. Granat. Citrin, Karneol. Gylden topas.