Solar plexus chakra

Ego. Livslyst. Intuition. Personlig styrke.

Symbol: Gul lotusblomst med 10 kronblade. Trekanten i midten repræsenterer ilden.

Solar plexus chakraet er det tredje chakra. På sanskrit hedder det Manipura og betyder ”skinnende ædelsten”. Dette ildchakra findes i den øverste del af maven, mellem navlen og brystbenet. Solar plexus chakraet forbindes med personlig styrke, ego, livslyst og intuition. Chakraet er nært knyttet til tanker, som ofte er afhængig af dine følelser og derfor kommer det nemt i ubalance.

Et harmonisk og afbalanceret solar plexus chakra rummer kilden til mere energi og fokus. Du kan opleve, at det er nemmere at få tingene gjort, at du stoler mere på din mavefornemmelse og du bedre kan forsvare dig selv.

Et underudviklet solar plexus chakra kan give en følelse af manglende retning, usikkerhed og frygt for at udfordre dig selv ligesom det kan give dårlig fordøjelse eller mavepine.

Et overudviklet solar plexus chakra kan resultere i overdreven arbejdsomhed, perfektionisme, afhængighed eller overreaktioner.

Skab balance i dit solar plexus chakra: Brug selvkærlige initiativer. Dem, der skaber ro i dit liv og gør følelsen af stress mindre. Det kan være meditation. Eller en gåtur ud i naturen. Træk vejret dybt ned i maven. Lyt. Duft. Mærk. Og find ro i din egen kerne.

For at skabe fuldkommen balance i dit solar plexus chakra skal du også skabe jordforbindelse i dit rodchakra og velvære i dit sacralchakra.

Ædelsten, der understøtter dit solar plexus chakra: Gul Opal. Røgkvarts. Blush månesten. Topas. Rav. Tigerøje. Gul Calcit. Citrin.