Hjertechakra

Kærlighed. Selvkærlighed. Medfølelse.

Symbol: Grøn lotusblomst med 12 kronblade. De to øverste trekanter i midten repræsenterer dels stoflighed og ånd og dels det maskuline og det feminine.

Hjertechakraet er det fjerde chakra. På sanskrit hedder det Anahata og betyder ”uskadt”. Dit hjertechakra findes midt i brystet i nærheden af hjertet. Det er nært knyttet til dit fysiske hjerte og til følelsen af ubetinget kærlighed, medfølelse, balance og sund frigørelse. Hvis du mærker en hurtigere hjertebanken i bestemte situationer eller med bestemte mennesker, kan det være kroppens signal om, at dit hjertechakra er i ubalance.

Et harmonisk og afbalanceret hjertechakra rummer den ubetingede kærlighed til dig selv og dine relationer. Du får et mere gavmildt syn på verden, en større lyst til at være i nuet og en naturlig venlighed overfor dig selv og andre.

Et underudviklet hjertechakra kan give lavt selvværd. Du tør ikke vise dig sårbar og vise kærlighed til andre. Det kan også være svært at tage imod andres kærlighed.

Et overudviklet hjertechakra kan give følelsen af manglende energi og kan skabe udfordringer i svære relationer. Det er vigtigt at hjælpe og drage omsorg for dem omkring dig. Men du skal først kunne elske dig selv. Hvis du kun drager omsorg for andre, brænder du ud.

Skab balance i dit hjertechakra: Mærk dine følelser. Græd og grin. Begge dele er lige vigtige. Det sender energi i dit hjertechakra. Sæt fokus på gavmildhed, udadvendthed, medfølelse og venlighed. Og kærligheden til dig selv. Den kommer altid først.

For at skabe fuldkommen balance i dit hjertechakra, skal du også skabe jordforbindelse i dit rodchakra, velvære i dit sacralchakra og personlig styrke i dit solar plexus chakra.

Ædelsten, der understøtter hjertechakraet: Rosa Kvarts. Rhodonit. Rubin. Grøn Aventurin. Sodalit. Grå agat. Grøn Jade.