Halschakra

Lyd. Åndedræt. Kommunikation.

Symbol: Lyseblå lotusblomst med 16 kronblade. Cirklen i trekanten repræsenterer lyd.

Halschakraet er det femte chakra. På sanskrit hedder det Vishuddha og betyder ”klarhed eller renselse”. Dit halschakra findes foran i halsen og bag i nakken og forbindes med kommunikation, at sige sandheden og at kunne lytte.

Et harmonisk og afbalanceret halschakra rummer evnen til at formidle egne ønsker, behov og egenskaber. Det rummer evnen til at udtrykke sig selv med en naturlig lethed og selvsikkerhed.

Halschakraet er nær knyttet til nakken og åndedrætsorganerne, som bringer kroppens systemer i balance. Hvis dit halschakra bliver enten for stærkt eller for svagt, opstår der ubalance i krop og sind.

Et underudviklet halschakra kan vise sig ved nervøsitet i stemmen, spændte skuldre eller en klump i halsen, der gør det svært at udtrykke dig. Du kan også få oplevelsen af at blive overset eller talt hen over hovedet på.

Et overudviklet halschakra kan vise sig ved en tendens til at afbryde andres tale. Eller en manglende lyst til at lytte.

Skab balance i dit halschakra: Giv dig selv tid. Sid stille. Dagdrøm. Luk øjnene og lyt til lydende omkring dig. Tag en lyd af gangen. Måske fyldes din bevidsthed af tanker. Tillad dem at være der, men tag dig ikke af dem. Lad dem flyde forbi, som et skib om natten. Anerkend nuet og mærk roen sprede sig i sind og krop. For at skabe fuldkommen balance i dit hjertechakra, skal du også skabe jordforbindelse i dit rodchakra, velvære i dit sacralchakra, personlig styrke i dit solar plexus chakra og kærlighed i dit hjertechakra.

Ædelsten, der understøtter halschakraet: Akvamarin. Labradorit. Sodalit. Blå topas. Blå agat.