Pandechakra

Intuition. Visdom. Perspektiv. Balance. Klarsyn.

Symbol: Indigoblå lotusblomst med 12 kronblade. Den nedadvendte trekant repræsenterer visdom og glæde.

Pandechakraet er det sjette chakra. På sanskrit hedder det Ajna og betyder ”at begribe”. Dit pandechakra findes midt i panden, lige over øjenbrynene, og kaldes også for det tredje øje. Dette centrale chakra forbindes med intuition, visdom og perspektiv kombineret med balance og klarsyn.

Et harmonisk og afbalanceret pandechakra giver klarhed i hjernen og balancerer logik og intuition. Men allervigtigst skaber det balance i din døgnrytme. God søvn. Sund appetit. Tid til ro og afslapning kombineret med et godt arbejdsliv. Og gode relationer til andre mennesker.

Et underudviklet pandechakra kan give følelsen af at være forvirret og have svært ved at holde koncentrationen og planlægge fremad. Du kan også få fornemmelsen af at være ude af trit med virkeligheden.

Et overudviklet pandechakra kan opleves som en højere grad af snæversyn. Måske et større behov for at overdrive praktikken i hverdagen. Måske en hårdere kamp for at være kreativ. Måske mister du helt interessen for andre menneskers meninger.

Skab balance i dit pandechakra:

I yogaens verden skal harmoni i pandechakraet skabes gradvist. Du skal gradvist frigøre dig fra afhængighed af materielle ting, af anerkendelse og af rigdom.

Naturen kan også skabe balance i pandechakraet. Ånd ind. Mærk. Se. Lyt. Og duft. Brug måske meditation under åben himmel.

For at skabe harmoni i dit pandechakra skal du skabe balance i alle dine chakraer. De ligger som perler på en snor og er gensidigt afhængige af hinanden.

Ædelsten, der understøtter pandechakraet: Ametyst, Sodalit, Røgkvarts, Diamanter. Safir. Lapis.