Therese Taabbel

Therese Taabbel er en af verdens bedste kitesurfere. En af de bedste måder, hun kan finde ro, er, når hun er ude på havet med sin drage.

Therese Taabbel begyndte at kite som 12-årig og er blandt andet seks gange danmarksmester, har vundet en fjerdeplads til VM-Tour Stop og ligger i top fem i verden.

Du er professionel kitesurfer, en andrenalinpumpende vandsport. Er det også vigtigt for dig, at kunne tage den med ro?

- Som sportsatlet lever du et liv med fuld fart, hvor du træner og konkurrerer. Derfor er det vigtigt at restituere og komme ned i tempo, både kropsligt og mentalt, hvis du vil performe godt. Men selvom kitesurfing er en ekstremsport, og adrenalinen pumper, når jeg er på vandet, forbinder jeg det samtidig med en form for ro. For når jeg kiter, kan jeg slå hjernen fra og være i ét med min drage og mit board. Når jeg er på vandet, kan jeg ånde – der er jeg i balance.Lige nu er du skadet. Hvordan skete det?

- For nogle uger siden sejlede jeg VM i kitesurfing. I semifinalen havde jeg hård landing på vandet og blev kørt på hospitalet. Dér fik jeg beskeden om, at mit ene korsbånd var sprunget, og min menisk var ødelagt. På et splitsekund sluttede min sæson brat.

”Når jeg er på vandet, kan jeg ånde”


Hvordan sørger du for at bevare en tro på, at det hele nok skal gå?

- Processen, jeg skal igennem nu, handler for mig om at finde ro. Nu skal jeg prøve at få vendt paletten lidt og sige til mig selv, at jeg også er noget ud over min sport. Jeg er af den overbevisning, at jeg lærer af de modstande, jeg mødet i livet, og jeg er sikker på, at jeg kommer stærkere ud på den anden side – både som menneske og som atlet.


Hvad giver dig ro?

- Jeg mediterer og trækker vejret. Normalt lever jeg et liv med fuld fart på, og meditationen har vist mig, hvor vigtigt det er at have fokus på vejrtrækning. Det handler om at finde min personlige vej til ro, for hvis jeg kun sad og lavede åndedrætsøvelser, ville jeg miste koncentrationen totalt. Kitesurfing er min personlige ro, der giver mig balance. Det kan godt være, at ekstremsport på havet ikke er kendetegnende ved ro for særligt mange, men for mig er det.