Ida Corr

Ida Corr ville ikke ane, hvem hun var uden musikken – den har ikke blot banet vej for hendes karriere. Den har skabt en indre ro og været med til at definere, hvem hun er som menneske


Ida Corr er sanger og har udgivet en lang række singler og album. Hun har turneret verden rundt med klubhits og derudover givet akustiske kirkekoncerter i hele Danmark. Desuden har Ida Corr været dommer i X-faktor og medvirket i Toppen af Poppen.

Du er professionel sanger – der er fest, farver og klubhits, når du står på scenen. Kan der indfinde sig en ro hos dig, når du fyrer den af under dine optrædener?

- Jeg tror egentlig mere roen opstår efter en koncert. For mig handler det om at være i min optræden, mærke mit publikum og tune ind i den stemning, der er. Når så alt det lykkes, oplever jeg en stor ro efterfølgende. Det er ligesom en varme, der gennemstrømmer både krop og sjæl.

"Musik har været en følgesvend hele mit liv”

Hvordan er din musikalske karriere med til at definere, hvem du er som menneske?

- Jeg ved ikke, om det er karrieren som sådan. Jeg vil nok nærmere sige, at det er selve musikken, der er med til at definere, hvem jeg er. Den har været en følgesvend hele mit liv, og jeg ville ikke ane, hvem jeg var uden den. Musikken er en del af mig – det er det, jeg gør, det er sådan, jeg tænker. Karrieren derimod er en anden ting, den er mere udefrakommende.

Hvilken indflydelse har ro og balance på skabelsesprocessen af din musik?

- For mig handler livet om at finde en ro og balance – en indre kerne, så jeg kan mærke mig selv. Det betyder dog ikke, at jeg ikke kan befinde mig i en kaotisk situation, eller at livet udefra kan være krævende på forskellige måder. Men jeg har aldrig bevæget mig væk fra min kerne, og det, tror jeg, skyldes musikken. Den har været med til at definere, hvad mine mål i livet er. På den måde er musikken med til at skabe en indre ro og balance, på samme måde som min musik bliver påvirket af balancen og roen i mit indre.


2020 har været et hårdt år for musikalske kunstnere? Har du kunnet bevare en ro i forhold til din karriere?

- Jeg har kunnet bevare en ro, fordi jeg tror på, at vi ikke kan undvære musikken. De fleste af os bruger musik på en eller anden måde i vores liv – så den skal nok overleve. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig en verden uden den.