Tina Hueg: Om at følge sin passion

Mød Tina Hueg, stifter og indehaver af sit helt eget te-brand ´Cocoon Tea Artisans´. Kom med på en rejse helt tilbage til Tinas barndom, hvor en dejlig varm kop te skabte ro og nærhed omkring bordet. Lad dig inspirere af Tinas personlige fortælling om at følge sin intuition, leve af sin passion og bevare roen i hverdagen.Du har en helt særlig passion for te. Tag os med til dengang, hvor det hele startede…

I mit barndomshjem er jeg vokset op med, at der altid blev serveret te i en tekande efter skole. Teen skabte en helt særlig ro og nærhed ved at samle dem, der var hjemme omkring bordet. Teen i min barndom blev anledning til lange snakke, grin og gode historier.

Senere i livet har jeg fundet ud af, at dét med at samles og mærke ro, faktisk er noget teplanten historisk, altid har været anvendt til. Teen blev en reel passion for mig med årerne, når jeg var ude at rejse. Jeg smagte på forskellige varianter af god te, og begyndte at læse og følge forskning i den originale teplante Camellia Sinensis.


Ro handler om at mærke efter, og følge sin intuition. Hvordan fik du modet til at gøre din passion for te til din levevej?

Jeg gik med en helt speciel følelse af, at jeg måtte prøve det af. Jeg havde ikke den der specifikke drøm om at være selvstændig, men da jeg oprigtig kunne se, at dé ingredienser jeg fokuserede på, kunne noget helt særligt, så var jeg ikke i tvivl. Jeg ville inspirere folk til en bevidst sundere livsstil, og introducere økologiske sanselige teer, som kan anvendes i folks daglige rutine.

At kunne bidrage til en fysisk og mentalt styrkende hverdag for flere mennesker, har uden tvivl gjort det til mit livsprojekt. Jeg er så glad for, at jeg dengang lyttede til min intuition.

Har du et ritual til at skabe ro, som du vil dele med os?

Jeg begynder altid morgenen med at sætte en kande te på bordet, så både mine børn og min mand kan få en dejlig varm kop, inden de tager i skole og på arbejde – ligesom i min egen barndom.

Sikke et dejligt morgenritual – hvilken te vil du anbefale?

Min ubetingede favorit te er Oolong – både at drikke og spise bladene. Den er fantastisk at drikke efter et måltid, da den giver tarmene ro. Og så er den god at drikke, hvis du skal koncentrere dig i længere tid. Vi har lige vundet en pris for den i England, så prøv den endelig!

Jeg kan også varmt anbefale Green Quince Tea. Den er himmelsk at drikke både varm eller kold gennem dagen. Den drikker jeg i stedet for at drikke vand. Den har en meget balanceret smag og ro. Jeg kender faktisk ikke nogen, der ikke er vild med den! Selv japanerne er så vilde med den, at vi har vundet en pris for dens smag i Japan. Det er vi meget stolte af.Hvem i dit liv repræsenterer ro for dig?

Min mor har altid repræsenteret ro og balance i mit liv. Hun er et vidunderligt menneske og mit store forbillede.

Hvad er det vigtigste du har lært af hende?

Hun har lært mig, hvor vigtigt det er at være imødekommende og åben overfor mange forskellige personligheder og kulturer.

Smykker har den helt særlige evne, at de kan vække personlige minder til live igen og igen, når vi bærer dem tæt på kroppen. Hvilket smykke har en helt særlig betydning for dig?

Jeg har fået en ring af min mand, som er lavet af mine forældres vielsesring med forskellige elementer, der symboliserer vores børn og os. Ringen er uden tvivl det af mine smykker, der betyder mest for mig. Derudover har jeg fået et Nelson Mandela armbånd af min mand, der udover at være smukt, også har en stor betydning for mig. At én mand har haft så stor betydning for frihed, lighed og demokrati er en stor inspiration til verden.

Har du lyst til at prøve Tinas farvorit te eller andre varianter, så tjek Cocoon Tea Artisans ud her https://cocoonteaartisans.com/